Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ στο διαδίκτυο

Η Εποπτεία ήταν μηνιαίο περιοδικό από το 1976 έως το 1991, κι από κει ως το 1994 τετραμηνιαίο. Αναγνωρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά της Ευρώπης σε Συνέδριο του European Association for Cultural Affairs (Λονδίνο, 1985).

Το Πολιτιστικό Κέντρο Άμπελος ανέλαβε την ευθύνη να ψηφιοποιήσει το σύνολο των τευχών της Εποπτείας, ελπίζοντας ότι το ίδιο έργο θα μπορέσει να κάνει και για άλλα περιοδικά που άφησαν εποχή στην κουλτούρα μας. Αρχίζουμε με ανάρτηση ανθολόγιου κειμένων, που θα εμπλουτίζεται διαρκώς, ώστε να αποκτήσουμε πλήρη την Εποπτεία on line.

Παράλληλα με αυτό το έργο, θα συνεχιστεί στον ιστοχώρο αυτόν η έκδοση του περιοδικού, στη νέα του ψηφιακή περίοδο – και στην αγγλική γλώσσα αυτή τη φορά. Θα περιέχει αφιερώματα σε θέματα και πρόσωπα, καθώς και άλλη ύλη. Στην παλιά Εποπτεία, είχε εισαχθεί ένα απολύτως ιδιαίτερο στοιχείο, άγνωστο στα ελληνικά πράγματα: ο επισκέπτης διευθυντής σύνταξης. Ο διευθυντής σύνταξης Παν. Δρακόπουλος παραχωρούσε τη θέση του σε (νέους κυρίως) που ετοίμαζαν αυτοί αφιέρωμα της επιλογής τους. Αυτό το στοιχείο θα ήταν σπουδαίο να το συνεχίσουμε. Παρακαλούμε τον αναγνώστη μας να συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση της νέας Εποπτείας, είτε υποδεικνύοντας κείμενα για υπάρχοντα αφιερώματα, είτε γράφοντάς μας ποιό αφιέρωμα θα ήθελε να αναλάβει εξ ολοκλήρου.