Το τέλος του Δυτικού Κόσμου συντελείται μπροστά στα μάτια μας

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Η μυθική Κασσάνδρα, κόρη του βασιλιά Πριάμου και της βασίλισσας Εκάβης (που, σύμφωνα με τον Καβάφη, «ήδη, πάνω στα τείχη της Τροίας, κλαίνε…») είχε μιαν ευλογία και μια κατάρα ταυτόχρονα: Ο θεός Απόλλων της είδε δώσει το χάρισμα της μαντικής, αλλά της είχε στερήσει το χάρισμα της πειθούς. Έτσι, αυτή η τραγική φιγούρα της ελληνικής μυθολογίας, προέβλεπε τα δεινά που επέρχονταν, αλλά κανείς δεν την πίστευε.

Η σύγχρονη Κασσάνδρα είναι τα στοιχεία που εύκολα, πλέον, συλλέγουμε σχετικά με τις κατακλυσμιαίες δημοκραφικές εξελίξεις παγκοσμίως, που δείχνουν απλώς και μόνο με την παράθεσή τους ότι η Δύση είναι μια κατάσταση προς εξαφάνιση και ότι η υφήλιος τρέχει με σπασμένα τα φρένα προς την μετατροπή της σε μουσουλμανικό πλανήτη.

Ακολουθούν ενδεικτικά στοιχεία για τους όποιους δύσπιστους:

Στα επόμενα τέσσερα λεπτά θα γεννηθούν 1.000 παιδιά: 172 στην Ινδία, 103 στην Κίνα, 57 στη Νιγηρία, 47 στο Πακιστάν, και σε όλη την Ευρώπη μόνο 52.

Στην κατά κυριολεξία, πλέον Γηραιά Ήπειρο, «με τον ρυθμό με τον οποίο πηγαίνουν τα πράγματα, ο πληθυσμός θα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ πριν από το 2070, με την ήπειρο να κινδυνεύει να χάσει 400 εκατομμύρια κατοίκους μέχρι το 2100», σημείωσε ο Τζέιμς Πομερόι, οικονομολόγος στην τράπεζα HSBC, που εργάζεται στα γραφεία του Πεκίνου.

Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ήδη φτάσει στο χαμηλότερο ποσοστό από το 1950 και ο πληθυσμός της Ευρώπης θα συνεχίσει να συρρικνώνεται μέχρι το τέλος του αιώνα, σημείωσαν οι Financial Times, επικαλούμενοι την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για τις προοπτικές του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η κυψέλη του ισλαμισμού στην Ασία

Η Ινδία, το επόμενο έτος, αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Η Ινδία θα είναι επίσης σε ποσοστό 20% μουσουλμανική και ταυτόχρονα θα αποτελεί την μεγαλύτερη ισλαμική κοινότητα στον κόσμο. Πώς θα επηρεάσει αυτή η δημογραφική τάση την εύθραυστη συνύπαρξη μεταξύ Μουσουλμάνων και Ινδουιστών; Είναι ένα από τα «ερωτήματα του ενός εκατομμυρίου».

Συνεχίζουμε την παράθεση στοιχείων: Το 2021, ο πληθυσμός της Ευρώπης συρρικνώθηκε κατά 1,4 εκατομμύρια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μείωση σε οποιαδήποτε ήπειρο από το 1950, όταν καταγράφηκαν για πρώτη φορά αυτοί οι ρυθμοί.

Ποια Κίνα;

Τα δύο τρίτα των ανθρώπων στον κόσμο ζουν σε μια χώρα όπου το ποσοστό γονιμότητας είναι χαμηλότερο από το ποσοστό αναπλήρωσης των 2,1 γεννήσεων ανά γυναίκα. Ο πληθυσμός της Κίνας προβλέπεται να μειωθεί κατά 6 εκατομμύρια ετησίως στα μέσα της δεκαετίας του 2040 και κατά 12 εκατομμύρια ετησίως μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2050. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία μιας χώρας. Ο πληθυσμός της Κίνας θα μειωθεί κατά το ήμισυ τα επόμενα 45 χρόνια και θα γίνει μια πολύ γερασμένη χώρα: το ΑΕΠ της θα συρρικνωθεί όσο ποτέ πριν και η κοινωνία θα πρέπει να διαχειριστεί έναν γηράσκοντα πληθυσμό, κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ξανακάνει.

Η Ιαπωνία κι η Νότια Κορέα δεν μπορούν, πλέον, να κάνουν πόλεμο

Η άνευ προηγουμένου γήρανση της Ιαπωνίας έχει τρομακτικό αντίκτυπο στον στρατό της. Από το 1994, ο αριθμός των νέων μεταξύ 18 και 26 ετών -ηλικία για στράτευση- μειώνεται. Μεταξύ 1994 και 2015, σημειώθηκε μείωση στρατευσίμων κατά 11 εκατομμύρια, ή το 40% αυτής της ηλικιακής ομάδας. «Η Ιαπωνία δεν έχει πλέον ανθρώπους για πόλεμο», έγραψε το Forbes. Για πρώτη φορά, οι Ιάπωνες αγόρασαν περισσότερες πάνες για ενήλικες παρά για μωρά.

Το ίδιο ισχύει και για τη Νότια Κορέα. «Η μείωση των γεννήσεων στη Νότια Κορέα έχει γίνει μια πρόκληση για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε η Wall Street Journal το 2019. «Λιγότεροι νέοι είναι έτοιμοι για τη στρατιωτική τους θητεία. Γι’ αυτό οι αξιωματούχοι της Σεούλ είπαν ότι ο στρατός της Νότιας Κορέας θα συρρικνωθεί σε μισό εκατομμύριο, από το σημερινό σύνολο των 600.000 μέχρι το τέλος του 2022».

Η Ταϊβάν θα «πέσει» χωρίς κινεζική εισβολή

«Η Ταϊβάν ζει από καιρό με την τρομακτική προοπτική μιας εισβολής στα εδάφη της από την Κίνα, αλλά μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την ασφάλειά της βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας: Είναι η χώρα που έχει τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο», σημείωσε η Telegraph. Η Ταϊβάν σήμερα κατέχει το θλιβερό ρεκόρ του χαμηλότερου ποσοστού γεννήσεων στον κόσμο. Μέχρι το 2050 θα έχει μόλις 20 εκατομμύρια κατοίκους, με τη μέση ηλικία τους να αυξάνεται στα 57, από 39 που είναι σήμερα. Η Ταϊβάν μπορεί να είναι τόσο ανήμπορη να αμυνθεί που ίσως η Κίνα να μην χρειαστεί καν να εισβάλει με στρατό, προκειμένου να την κατακτήσει...

Εκλείπει η έννοια της οικογένειας στην Ιταλία

Η ίδια ύφεση αναμένεται και στην Ιταλία, όπου ο πληθυσμός θα μειωθεί κατά το ήμισυ σε 50 χρόνια. Φέτος στην Ιταλία, 121.000 λιγότεροι μαθητές θα μπουν στο σχολείο από πέρυσι και 2.300 τάξεις θα εξαφανιστούν. Πέρυσι, υπήρχαν 100.000 λιγότεροι μαθητές και έκλεισαν 196 σχολεία. Το προηγούμενο έτος έκλεισαν 177 σχολεία και 124 το προηγούμενο έτος. Κάθε χρόνο η Ιταλία χάνει το 1-2% των μαθητών της. Από 7,4 εκατομμύρια μαθητές (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία: 2021), ο αριθμός προβλέπεται ότι θα μειωθεί έως το 2034 στα 6 εκατομμύρια με ετήσια «κύματα» απωλειών από 110.000 ως 120.000 λιγότερους μαθητές. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το ιταλικό υπουργείο Παιδείας, έκλεισαν 1.301 σχολεία, δηλαδή το 13,3% των 9.769 σχολείων που εξακολουθούν (προς το παρόν…) να είναι ενεργά.

Αυτή η κρίση δεν είναι προβολή, συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Μέχρι το 2050, το 60% των Ιταλών δεν θα έχουν αδέρφια, αδερφές, ξαδέρφια, θείους ή θείες. Η ιταλική οικογένεια, με τον πατέρα που σερβίρει το κρασί και τη μητέρα που σερβίρει τα ζυμαρικά σε ένα τραπέζι με παππούδες, εγγόνια και δισέγγονα, θα εξαφανιστεί, όπως ακριβώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι.

Η άλλη όψη: Εκρηκτική αύξηση πληθυσμού σε εξαθλιωμένες περιοχές

Η Υεμένη, από την άλλη μεριά, μια χώρα βυθισμένη επί πολλά χρόνια στο χάος εν μέσω ενός τρομερού εμφυλίου πολέμου, θα παρουσιάσει αύξηση πληθυσμού διπλάσια από την Ιταλία. Στη βορειοαφρικανική περιοχή του Σαχέλ, ο πληθυσμός αναμένεται να φθάσει τα 330 εκατομμύρια, επτά φορές μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο  πληθυσμό του 2000. Η Αίγυπτος θα φτάσει τα 190 εκατομμύρια. Η Αλγερία θα πάει από τα σημερινά 42, στα 72 εκατομμύρια (τα περισσότερα από τα οποία αναπόδραστα θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη). Το Μαρόκο θα αυξηθεί από 36 εκατομμύρια σε 43 εκατομμύρια.

Μετατροπή σε «μη Γαλλία»

Έτσι, η «παλιά Ευρώπη» θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια Βόρεια Αφρική 318 εκατομμυρίων κατοίκων, χωρίς να υπολογίζουμε αυτούς που κατοικούν κάτω από το τεράστιο υποσαχάριο οροπέδιο. Στη Γαλλία σήμερα, το 29,6% του πληθυσμού ηλικίας 0 – 4 ετών είναι μη ευρωπαϊκής καταγωγής, και το 17,1% που έχουν ηλικία 18-24 ετών. Οι μη Ευρωπαίοι είναι επίσης 18,8% σε άτομα ηλικίας 40 -44 ετών, 7,6% ηλικίας 60-64 ετών και 3,1% για άτομα άνω των 80 ετών, σύμφωνα με το εθνικό Ινστιτούτο στατιστικών ερευνών, Insee. Το Ινστιτούτο εξέτασε επίσης πρόσφατα τις τρεις τελευταίες γενιές στη Γαλλία: Το 16,2% όλων των παιδιών μεταξύ 0-4 ετών είναι παιδιά ή εγγόνια βορειοαφρικανικής καταγωγής. Το 7,3% είναι από την υπόλοιπη Αφρική και το 4% είναι από Ασία.

Το Ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος, το οποίο παρέχει οικονομική υποστήριξη για τη μετανάστευση στις δυτικές χώρες, αποκάλυψε ήδη από το 2011 ότι στη Μασσαλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, «μεταξύ 30% και 40% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι». Δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι μέχρι τώρα, το συμβολικό όριο του 50% έχει ήδη ξεπεραστεί, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες αναφορές. Το μηνιαίο περιοδικό Causeur ξεκαθαρίζει ωμά: «Πολύ πάνω από το 50% του πληθυσμού της Μασσαλίας είναι Βορειοαφρικανοί και μαύροι Αφρικανοί».

Στα όρια Ευρώπης και Αφρικής…

Η Θέουτα και η Μελίγια, δύο ισπανικοί θύλακες στη μεσογειακή ακτή του Μαρόκου, αποτελούν το μόνο χερσαίο σύνορο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικής. Στη Θέουτα, δύο παράλληλοι φράχτες, ύψους έξι μέτρων και με προστατευτικό σύρμα, εκτείνονται σε οκτώ χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων με το Μαρόκο. Στη Μελίγια, παρόμοιοι φράχτες διατρέχουν 12 χιλιόμετρα κατά μήκος των συνόρων. Δίχτυα, κάμερες, αισθητήρες θορύβου και κίνησης, προβολείς και θέσεις επιτήρησης βοηθούν στην παρακολούθηση του. Όπως συμβαίνει και στα καθ΄ ημάς, στον Έβρο, κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, εκατοντάδες κάθε φορά, προσπαθούν να περάσουν τα φράγματα της Θέουτα και της Μελίγια, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais:  «Το 1887 υπήρχε μόνο ένας μουσουλμάνος εγγεγραμμένος στη Μελίγια, καταγόταν από την Καζαμπλάνκα και εργαζόταν ως υπηρέτης· σήμερα οι μουσουλμάνοι ξεπερνούν το 40% του πληθυσμού και πλησιάζουν την πλειοψηφία». «Είμαστε ένα πρώτο παράδειγμα για το τι συμβαίνει σε άλλες πόλεις της Ευρώπης», δήλωσε ο Χεσούς Βίβας, πρόεδρος της Συνέλευσης της Θέουτα. Μια τοπική εφημερίδα ανέφερε: «Μόνο στη Θέουτα, μεταξύ Απριλίου 1960 και σήμερα, το 49% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, ακόμα κι αν ο πραγματικός αριθμός είναι σημαντικά υψηλότερος. Θαύμα; Όχι, η ανικανότητα και η βλακεία της θυελλώδους διαδικασίας εθνικοποίησης ξεκίνησε μεταξύ 1985 και 1990». Η Θέουτα και η Μελίγια είναι σήμερα ορατά παραδείγματα του πώς θα μοιάζουν οι περισσότερες πόλεις της Ευρώπης σε 20- 30 χρόνια. Η Μελίγια είναι πλέον η πρώτη ισπανική πόλη, στην οποία ο μουσουλμανικός πληθυσμός έχει ξεπεράσει το 50% λόγω της μετανάστευσης, της οικογενειακής επανένωσης και του υψηλού ποσοστού γεννήσεων.

Η εφιαλτική πρόβλεψη του Μπούτρος Γκάλι, επαληθεύεται

Αυτή η εκρηκτική αύξηση του μουσουλμανικού στοιχείου είχε προβλεφθεί από τον Boutros Boutros-Ghali, τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, έναν Αιγύπτιο Κόπτη, ο οποίος, στις 22 Μαΐου 2007, περιέγραψε την άποψή του για το μέλλον της Ευρώπης: «Η άνευ προηγουμένου κατάρρευση του πληθυσμού της Ευρώπης και η επιταχυνόμενη γήρανση της έρχονται σε αντίθεση με την πολύ ταχεία αύξηση του πληθυσμού στη νότια και ανατολική Μεσόγειο. Αυτό θα οδηγήσει σε πολύ οξείες ανισορροπίες!… Η μετανάστευση χωρίς προφύλαξη κινδυνεύει να οδηγήσει σε κατάρρευση τις δυτικές κοινωνίες με κόστος πολύ σοβαρών προβλημάτων (πολιτιστικό σοκ, νεοαποικιακές δομές, ανεργία κ.λπ.)».

Το Πακιστάν, όσο όλη η Ευρώπη!

Το Πακιστάν θα γίνει μια «χύτρα» πεπιεσμένων ανθρώπων που θα φτάσουν τα 403 εκατομμύρια, σχεδόν όσο ο πληθυσμός ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (448 εκατομμύρια), και η νεολαία της αργά ή γρήγορα θα γεμίσει τα «μικρά Πακιστάν» δηλ τις εθνικές και κυρίως θρησκευτικές- μουσουλμανικές κοινότητες που έχουν δημιουργηθεί ανά την Ευρώπη. Το Αφγανιστάν, μια από τις μεγαλύτερες γεωπολιτικές μαύρες τρύπες μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι, θα διπλασιάσει τον πληθυσμό του στα 64 εκατομμύρια.

Η παράλυτη Ευρώπη ενώπιον της καταστροφής της

Τι πρέπει και τι μπορεί να κάνει η Πολωνία, η Ελλάδα, η Ισπανία ή η Πορτογαλία, για να κρατήσουν έξω τη διογκούμενη μάζα των ανθρώπων που θα πιέσουν αφόρητα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ; Η Ανατολική Ευρώπη θα καταρρεύσει περίπου όπως έγινε με την πτώση του κομμουνιστικού καθετώτος. Η Ρουμανία θα χάσει το 22% του πληθυσμού της, ακολουθούμενη από τη Μολδαβία (20%), τη Λιθουανία (17%), την Κροατία (16%) και την Ουγγαρία (16%). Η Le Monde φωνάζει ότι σήμερα η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη «έρχονται αντιμέτωπες με την αγωνία της εξαφάνισης».

Ο ΟΗΕ φωνάζει, ως άλλη Κασσάνδρα, αλλά ουδείς ακούει…

Τα στοιχεία του ΟΗΕ είναι εντυπωσιακά: «Η Βουλγαρία, η οποία έφτασε από 9 εκατομμύρια κατοίκους τη δεκαετία του 1990 σε 6,8 εκατομμύρια το 2022, θα μπορούσε να έχει μόνο 5,2 εκατομμύρια το 2050. Η Σερβία είχε 8 εκατομμύρια κατοίκους όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση. Αυτή τη στιγμή έχει 7,2 εκατομμύρια και μπορεί να πέσει σε 5,8 εκατομμύρια σε τριάντα χρόνια. Την ίδια περίοδο, ο πληθυσμός της Λιθουανίας υπολογίζεται ότι θα πέσει κατακόρυφα από 3,8 εκατομμύρια σε 2,2 εκατομμύρια, κι αυτός της Λετονίας από 2,7 εκατομμύρια σε 1,4 εκατομμύρια».

Γερμανία υπό εξαφάνιση!

Η Γερμανία όπως την ξέρουμε εξαφανίζεται, σύμφωνα με την Die Zeit: «22 εκατομμύρια άνθρωποι, ή περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού, είναι από άλλη χώρα ή έχουν γονείς γεννημένους εκτός Γερμανίας». Η Γερμανία είναι έτοιμη να γίνει κι επισήμως μια «χώρα νόμιμης μετανάστευσης» αφού εδώ και πολύ καιρό κάτι τέτοιο έχει συμβεί de factο. Ο Christian Doleschal του CSU κατήγγειλε το ανοιχτό σχέδιο μετανάστευσης της γερμανικής κυβέρνησης: «Αυτό θα καταστρέψει την Ευρώπη μακροπρόθεσμα», προειδοποίησε. Ο διάσημος Γερμανός συγγραφέας Uwe Tellkamp επέκρινε επίσης τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας του. «Σέβομαι τους άλλους πολιτισμούς, θα ήθελα να διατηρήσω τον δικό μου. Δεν θέλω να γίνω σαν τη Φρανκφούρτη», είπε στη Süddeutsche Zeitung, αναφερόμενος στη γερμανική πόλη όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν είναι πλέον γηγενείς Γερμανοί. Στη Φρανκφούρτη, την πρώτη γερμανική πόλη όπου οι Γερμανοί έγιναν μειονότητα, το 15% του πληθυσμού είναι τουρκικής καταγωγής.

Η Δύση κατακλύζεται από πόρους και ξεμένει από ανθρώπους

Ο δυτικός κόσμος έχει προσφέρει περισσότερο πλούτο και υψηλό επίπεδο διαβίωσης σε περισσότερους πολίτες από οποιονδήποτε άλλο πολιτισμό στην ιστορία. Πρακτικά έχουμε κατακλυστεί από πόρους, αλλά ξεμείνουμε από ανθρώπους, οι οποίοι είναι- είμαστε ο μόνος πραγματικά απαραίτητος πόρος.

Μήπως έτσι εξηγείται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία;

Η Ρωσία είναι το πιο προφανές παράδειγμα: είναι η μεγαλύτερη χώρα στη γη, είναι γεμάτη φυσικούς πόρους, αλλά πεθαίνει: ο πληθυσμός της μειώνεται καταστροφικά. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα είναι πλέον πρόεδρος της Ρωσίας όταν η χώρα του θα έχει χάσει περίπου 15 εκατομμύρια κατοίκους και το ένα τρίτο έως το μισό από αυτούς που θα απομένουν θα είναι μουσουλμάνοι. «Φοβάται η Ρωσία να εξαφανιστεί;» ήταν η ερώτηση που έκανε στην εβδομαδιαία εφημερίδα Le Point ο Bruno Tertrais, ο λόγιος συγγραφέας του βιβλίου «Le choc démographique» και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Στρατηγικών Ερευνών στο Παρίσι. «Πίσω από τη σύγκρουση για την Ουκρανία κρύβονται οι δημογραφικές ανησυχίες της Ρωσίας για την αύξηση της μουσουλμανικής μετανάστευσης».

Ο Kamil Galeev, ένας ερευνητής στο Wilson Center που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, δημοσίευσε πρόσφατα έναν χάρτη της Ρωσίας: «Ας μιλήσουμε για τα ρωσικά δημογραφικά στοιχεία. Όπως μπορείτε να δείτε, τεράστιοι χώροι στη Σιβηρία και την ευρωπαϊκή Ρωσία ερημώνουν. Υπάρχουν δύο παράγοντες πίσω από αυτό. Πρώτον, η χαμηλή γονιμότητα. Τα μόνα μέρη με φυσική ανάπτυξη είναι οι μουσουλμανικές περιοχές…» Το επίσημο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Pravda έθεσε το ίδιο ερώτημα: «Το Ισλάμ θα γίνει η κυρίαρχη θρησκεία της Ρωσίας έως το 2050;».

Ο Janis Garisons, ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας, μιλώντας στο Politico ανέφερε, μεταξύ πιθανών σεναρίων, και το ακόλουθο μετά την τελική πτώση του Πούτιν: «Τη διεξαγωγή ενός εσωτερικού πολέμου… τη διάσπαση και τον κατακερματισμό της Ρωσίας, με θύλακες που ελέγχονται από πολιτοφυλακές και πολέμαρχους».

Μια μουσουλμανική Ρωσία θα γίνει μέρος του Ισλαμικού Χαλιφάτου;

Σε αυτό το ενδεχόμενο, το Ισλάμ θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να εκπληρώσει το όνειρό του για ένα χαλιφάτο δημιουργώντας μια αδιάσπαστη αλυσίδα μουσουλμανικών οντοτήτων από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μέχρι τον Βόρειο Καύκασο και τον Βόλγα. Στο χειρότερο σενάριο, η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, τα όπλα μαζικής καταστροφής άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας μια μόνιμη απειλή για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί εάν ρωσικοί πύραυλοι και όπλα υψηλής τεχνολογίας πέσουν στα χέρια των «χαλίφηδων» ή των «εμίρηδων» των νέων ισλαμικών ρωσικών κρατών.

Πού θα είναι το νέο κέντρο του κόσμου

Μέχρι το 2050, περισσότερο από το ήμισυ της προβλεπόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού θα συγκεντρωθεί σε μόλις οκτώ χώρες, κυρίως στην Αφρική, σύμφωνα με τον Economist: Κονγκό, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ινδία, Νιγηρία, Πακιστάν, Φιλιππίνες και Τανζανία. Η Νιγηρία θα έχει περισσότερους κατοίκους από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, το Ισλάμ θα έχει ξεπεράσει τον Χριστιανισμό ως η μεγαλύτερη θρησκεία στον κόσμο. Ο ισλαμικός πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με τις μεταναστευτικές ροές, θα μπορούσε να φτάσει τα 75 εκατομμύρια μέσα σε μια γενιά -φανταστείτε ολόκληρη τη Γερμανία να είναι μουσουλμανική ή, αν προτιμάτε,  τη Δανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία αθροιστικά. Ακούγεται καλύτερα;

Αλλάζει ο τρόπος σκέψης στην Ευρώπη

«Δεν κατάφεραν να μας αλλάξουν. Είμαστε εμείς που θα τους αλλάξουμε», είπε ο Νορβηγός ιμάμης “Mullah Krekar” στην εφημερίδα Dagbladet. «Κοιτάξτε την ανάπτυξη του πληθυσμού στην Ευρώπη, όπου ο αριθμός των μουσουλμάνων αυξάνεται σαν τα κουνούπια. Κάθε δυτική γυναίκα στην ΕΕ γεννά, κατά μέσο όρο, 1,4 παιδιά. Κάθε μουσουλμάνα στις ίδιες χώρες γεννά κατά μέσο όρο 3,5 παιδιά. Μέχρι το 2050, το 30% του ευρωπαϊκού πληθυσμού θα είναι μουσουλμάνοι… Ο τρόπος σκέψης μας στο Ισλάμ έρχεται σε αντίθεση με τον δυτικό τρόπο σκέψης. Σήμερα είναι ο τρόπος σκέψης μας που μπαίνει και εμφανίζεται πιο δυνατός από τον δικό τους…». Ήδη σήμερα, το Ισλάμ είναι η κορυφαία θρησκεία στις Βρυξέλλες.

Ο Αλγερινός συγγραφέας Μπουαλέμ Σανσάλ είπε πρόσφατα στο γαλλικό ραδιόφωνο: «Η Γαλλία έχει κάνει συμφωνίες με ισλαμιστές: Στη Γαλλία κάποτε υπήρχαν 10 τζαμιά, σήμερα υπάρχουν 3.000 και η Αραβία και το Κατάρ χρηματοδοτούν τον εξισλαμισμό των προαστίων. Η γαλλική κυβέρνηση έχει κατακλυστεί από το Ισλάμ»… «Το Ισλάμ είναι μια αυξανόμενη κοινωνική δύναμη στη δεύτερη πόλη της Βρετανίας», γράφει ο Economist, αναφερόμενος στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας μετά το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, όπου ο μουεζίνης καλεί τους πιστούς σε προσευχή. Ένα μικρό πορτρέτο μιας κατακτημένης πόλης: «Στα 200 τζαμιά της πόλης, οι μουσουλμάνοι έρχονται όχι μόνο για να προσευχηθούν, αλλά και για να αγοράσουν βιβλία, να λάβουν οδηγίες, να παντρευτούν, να χωρίσουν και να θάψουν τους νεκρούς τους. Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι προσέρχονται στο “Συμβούλιο της σαρία”, το οποίο διαχειρίζεται το οικογενειακό δίκαιο των μουσουλμάνων»

Μπέρμιγχαμ, όπως λέμε Μέκκα…

Όταν ξεκίνησε το ετήσιο Φεστιβάλ Eid (για το μουσουλμανικό νέο έτος) του Μπέρμιγχαμ το 2012, το παρακολούθησαν 20.000 πιστοί. Το 2014 ήταν 40.000. Το 2015, 70.000. Το 2016, 90.000. Το 2017, 100.000. Το 2018, 140.000. Τότε ο Covid σταμάτησε όλες τις μεγάλες συγκεντρώσεις. Τώρα ξαναρχίζουν.

Ο πληθυσμός του Μπέρμιγχαμ θα είναι σύντομα κατά 50% μουσουλμανικός. «Οι μουσουλμάνοι στο Μπέρμιγχαμ το 2018 ανήλθαν στο 27% του πληθυσμού», σημείωσε η Birmingham Mail που πρόσθεσε ότι «ο αριθμός των μουσουλμάνων αυξήθηκε από 21% που ήταν το 2011». Το Business Live αποκάλυψε ότι ο αριθμός των παιδιών μουσουλμάνων στην πόλη έχει ξεπεράσει τον αριθμό των παιδιών που ασπάζονται τον Χριστιανισμό: «Εκτός από το Μπέρμιγχαμ, το Ισλάμ είναι τώρα η κυρίαρχη θρησκεία μεταξύ των παιδιών στο Λέστερ, στο Μπράντφορντ, στο Λούτον, στο Σλάου και στους δήμους του Λονδίνου, του Νιούχαμ, του Ρέντμπριτζ και του Τάουερ Χάμλετς».

Οι πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ Μουσουλμάνων και Ινδουιστών στο Λέστερ μεταφέρθηκαν τώρα σε άλλες βρετανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Μπέρμιγχαμ, όπου ένας ινδουιστικός ναός δέχτηκε επίθεση με την κραυγή «Αλλαχού Άκμπαρ» («Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος»). Σεχταριστικό και θρησκευτικό μίσος «μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την Αγγλία». Οι συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και ινδουιστών κατά τη δημιουργία του ινδικού κράτους και τη διχοτόμηση με το Πακιστάν έχουν φτάσει πλέον στους πολυπολιτισμικούς θύλακες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο δημοσιογράφο Károly Lorán στην εφημερίδα Magyar Hirlap: «Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει στο ανώτατο όριο των 11 δισεκατομμυρίων ανθρώπων το 2100, τρία δισεκατομμύρια περισσότερα από σήμερα. Η αύξηση θα προέλθει από την υποσαχάρια περιοχή. Ο ασιατικός πληθυσμός θα αλλάξει ελάχιστα. Η Αμερική θα αυξηθεί κατά 120 εκατομμύρια και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μειωθεί κατά 60 εκατομμύρια, λόγω της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Αναμένουμε, μέχρι το τέλος του αιώνα, το ποσοστό του μουσουλμανικού πληθυσμού θα φτάσει το 40% κατά μέσο όρο. Ορισμένες δυτικοευρωπαϊκές χώρες θα έχουν ήδη μουσουλμανική πλειοψηφία. Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον μειούμενο πληθυσμό με μετανάστες (δηλ. ευνοήσουμε το Μεταναστευτικό), θα χρειαστούμε 1,5 εκατ. μετανάστες το χρόνο και, μέχρι το τέλος του αιώνα, το 60% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι μουσουλμάνοι».

Φανταζόμαστε ότι η μετανάστευση με αυτόν τον ρυθμό θα μπορέσει να ενσωματωθεί ευχάριστα στις κοινωνίες υποδοχής και ότι οι μετανάστες θα γίνουν σαν εμάς; Ελπίζουμε ότι σύντομα οι Ευρωπαίοι θα επιστρέψουν στο να κάνουν περισσότερα παιδιά; Τι γίνεται αν κάνουμε λάθος και αυτές οι προβολές γίνουν πραγματικότητα; Έχουμε παραιτηθεί από την εξαφάνιση του πολιτισμού μας;

Το 1996, ο Samuel Huntington έγραψε στο The Clash of Civilizations: «Η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών αλλάζει: η επιρροή της Δύσης μειώνεται, οι ασιατικοί πολιτισμοί αυξάνουν την οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ισχύ τους· ο ισλαμικός κόσμος βιώνει μια δημογραφική έκρηξη με αποσταθεροποιητικές συνέπειες για τις μουσουλμανικές χώρες και τους γείτονές τους. -Οι δυτικοί πολιτισμοί γενικά επιβεβαιώνουν την αξία των δικών τους πολιτισμών»

Καταρρέουν τα δημογραφικά στοιχεία, καταρρέουν παγκόσμιες δυνάμεις, καταρρέουν Πολιτισμοί και θρησκείες, καταρρέει ο κόσμος που ξέραμε μπροστά στα μάτια μας…

Read Previous

Ιδεολογία ή ρεαλισμός, το υπαρξιακό δίλημμα της Αριστεράς- Το παράδειγμα της Φινλανδίας

Read Next

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων μουσουλμάνων